“În faţa legii stă un păzitor. La acest păzitor, vine un om de la ţară şi cere voie
să intre în lege. Dar păzitorul îi spune că acum nu-i poate permite să intre.”
----- Franz Kafka, “Procesul”, 1925
 

Ambasada Statelor Unite ale Americii din Londra este misiunea diplomatică SUA în Regatul Unit.

Din 1960, ambasada se află în sediul Arhivelor din Londra, în piaţa Guvernatorului, Westminster, Londra. Este cea mai mare ambasadă a Statelor Unite din Europa occidentală şi punctul central al evenimentelor găzduite de SUA în Regatul Unit.

Măsurile de securitate ale ambasadei au fost înăsprite începând cu anii 80 în urma atacurilor teroriste asupra ambasadelor şi consulatelor SUA din lume.

                                                   

După atacurile de la 11 septembrie, o operaţiune masivă a închis accesul autoturismelor în Piaţa Guvernatorului şi au fost ridicate baricade armate în afara clădirii.

Diversele ameninţări cu care s-a confruntat ambasada au determinat guvernul SUA să considere mutarea sediului. Au fost luate în calcul Palatul Kensington şi Barăcile din Chelsea – ambele variante au picat.

În 2008, ambasada a anunţat încheierea unui acord cu dezvoltatorul imobiliar Ballymore pentru achiziţionarea terenului din zona Nine Elms, la sudul Tamisei. Planul de construcţie urma să fie pus în aplicare odată după aprobarea sa de către Congres şi de autorităţile locale de planificare urbană.

În noiembrie 2009 guvernul SUA a semnat un contract de vânzare a clădirii din Piaţa Guvernatorului firmei imobiliare din Qatar, Qatari Diar. Deşi preţul nu a fost dezvăluit, valoarea clădirii a fost estimată în iulie 2000 la 500 de milioane de lire sterline.

În 2010 a fost anunţată firma câştigătoare a contractului de proiectare a noului sediu: firma Kieran Timberlake. Design-ul câştigător seamănă cu un cub din cristal şi este înconjurat de vaste spaţii verzi.

Clădirea va fi gata în 2017.

PARTENERI:
tie-me-up Optiplaza gadget report HyperFlash refresh eisberg
© The Marketing House