“Un rege doarme aici, / degrabă / ucis cu doar un retevei /
de-o babă, / când se căca-n covata ei.”
----- Agrippa d’Aubigne
 

Nosferatu este o formă primitivă de vampir, care se bucură de o existenţă continuă dar care încă este afectat de ravagiile timpului.

Nosferatu

Spre deosebire de vampirul veşnic tânăr din romanele best seller, Nosferatu îmbătrăneşte de-a lungul anilor. Drept rezultat, această creatură are carnea ofilită, dinţi galbeni şi trăsături jigărite care îi semnalează prezenţa între cei vii.

Primul film care îl are pe Nosferatu drept personaj principal este Nosferatu: Eine Symphonie des Grauens, în regia lui F. W. Murnau cu Max Schreck în rolul principal. Monstrul din film are mai multe trăsături din folclor: mâini păroase, urechi largi de liliac şi o înfăţişare deloc atrăgătoare.

Nosferatu pare a fi originar din zona central-est europeană din cauza apropierii dintre cele două cuvinte: „necuratul” şi „nesuferitul”. Etimologia greacă a oferit explicaţia “nosophoros” – purtător al bolii, al molimei.

În această mitologie Nosferatu apare în urma unei morţi violente sau a unei origini ilegitime. Poate fi de sex feminin sau masculin şi, în unele cazuri, are şi puteri supranaturale.

PARTENERI:
tie-me-up Optiplaza gadget report HyperFlash refresh eisberg
© The Marketing House